LOGONOM

Jag möter dig som vill kunna lita på din röst, utveckla sångröst, tal- och uttal, kroppsspråk, framträdande,  improvisationsförmåga, presentationsteknik, retorik, berättande och bemötande.

Olika yrken, uppdrag och situationer ställer skiftande krav kommunikativ kompetens. Bland mina kunder finns chefer, teamledare, lärare, föreläsare, reportrar och programledare, telefonrådgivare, receptionister, präster, säljare och andra som kommunicerar på jobbet.

Vad är skillnaden mellan logonom och logoped? Ett kort svar är att logonomen arbetar med röstens friskvård och olika kommunikativa uttryck medan logopeden ställer diagnoser och behandlar röst-, tal- och språkstörningar. Våra yrken kompletterar varandra.

Logonomutbildningen är en påbyggnadsutbildning och vi har alla tidigare utbildningar och yrkeserfarenheter i bagaget. Jag har bl.a. arbetat som chef, rektor, pedagog, projektledare, sångerska och regissör.

SÅNGERSKA

En liten tomtegubbe satt en gång… Med den sången debuterade jag som 4-åring på Bygdegårdens scen i Äppelbo. Publiken var säkert snäll och uppmuntrande, för jag älskar fortfarande att stå på scenen och jag älskar att sjunga.

I mitt hem spelades och sjöngs det för det mesta. Rösten blev mitt instrument. Jag trallade låtar med min farbror och hans spelkamrater i Tabergs kapell. Sen blev det andra gubbar, eller grabbar, i Trallargänget. Därefter har jag haft lyckan att få sjunga med många goda sångare och instrumentalister – på konserter, skivor och turnéer.

Som pedagog har jag mött, och möter fortfarande, sångsugna elever på Malungs Folkhögskola, Eric Sahlström Institutet, Musikkonservatoriet i Falun, Kungliga Musikhögskolan och på mängder av kurser i kulning, vissång och trall.

UPPMUNTRANDE ÖVERRASKNINGAR

2014  SKAP´s stipendie Ulf Peder Olrogs minne

2011  Veckans idol i SRs folkmusikprogram Folke.

2009  Vansbro kommuns kulturpris

2000  Knis Karl Aronsson-stipendiet

DISKOGRAFI

Anaros (Giga)1999, Tjuderuttan, sa räven (Rfod)1999, Lockrop & vallåtar (Caprice)1995, Visfolk & tralltokar (Amigo)1991, Visor i Dalarna (UR)1990, Frithiofs saga (Cinnober)1986, Trallarnas skiva (Giga)1980, Låtlådan (Radio Dalarna)1977, Låtar längs Västerdalälven 1972

REGISSÖR

Som regissör är jag en länk mellan scen och salong, artister och publik. Jag ska få skådespelare eller artister att prestera lite mer än vad dom tror – men jag ser – att dom kan. Jag ska vara publikens ställföreträdare, innan publiken finns där. Jag ska kliva åt sidan då samspelet på scenen hittat och lever sitt eget liv.

Det blev 21 år som regissör för bygdespelet Trollbröllopet i Äppelbo. Ett spel som årligen besöks av ca 2000 personer och som spelas andra helgen i augusti. Ett spel som engagerar, förenar och skapar sammanhållning och stolthet i byn. 2017 fick jag regiavlösning av Caroline och Zara, som båda varit med på och bakom scenen tidigare. Nu bidrar jag med annat kring spelet.

Jag regisserar gärna igen, på teater-, konsert- eller konferensscenen.

skivomslag

Äppelbo gånglåt– lite annorlunda, Anaros GIGA

Ola Bäckström gitarr, Agneta röst