Referenser & CV

Telefonrösten

”Utbildningen har varit mycket uppskattat av medarbetarna. Det har satt ord på beteenden och företeelser och gjort det lättare att prata om röst och bemötande. Det har gett verktyg för hur man själv kan påverka sin röst och därigenom det intryck man ger. Det har visat på att rösten är en stor del i hur man uppfattas, framförallt i det arbete vi har där kommunikationen sker mer via telefon än i ett personligt möte.

Efter de två tillfällena har både röst och kundbemötande blivit en mer naturlig del att diskutera på bl.a. avdelningsmöten. Tack vare att vi sitter i ett kontorslandskap har vi också, utifrån dina genomgångar, möjlighet att höra varandra och ge direkt feedback.

Vi är alla överens om att det på denna relativt korta tid har gett resultat och förändring och vi anser alla att vi låter mer glada, positiva och tillmötesgående i telefon. Den stora utmaningen blir nu att hålla detta levande och skapa en varaktig förändring.

Vi är mycket nöjda med effekterna av dina besöka hos oss!”

Jörgen Lövström, Avdelningschef LOK-stöd, Riksidrottsförbundet. Utbildning vår och höst 2016

 

Röst och dubbning i tecken-TV

”Jag har upptäckt hur många sätt det finns att definiera röst på – styrka, klang, frekvens och tonhöjd, dynamik osv. Jag har också upptäckt i hur många avseenden man kan definiera talet – tempo, pausering, artikulation, frasering, rytm, tajming osv. Jag har överraskats av att så små detaljer i kroppshållning gör så stor skillnad för rösten. Jag är glad över hur mycket mer jag klarar av med en bra stöd. Det är så många saker jag lärt mig och reflekterat över. Tusen tack för en rolig och givande tid!”

Maria Nohrén, produktionsplanerare, röstregi svt Teckenspråk. Individuell handledning hösten 2013

 

Röst & regi

”Tack för din underbara coachning i både prat och sång! Tack vare ditt tålmodiga sätt att jobba så har du övertygat mig att jag faktiskt kan sjunga om jag gör det på rätt sätt. Under vårt samarbete har jag märkt en markant skillnad i både prat och sång. Du har visat mig verktygen som gör att jag kan nyttja hela min röstkapacitet utan att bli trött i rösten eller hes och att faktiskt nå upp till de toner som tidigare varit omöjliga. Jag vill också tacka dig för din proffsiga regi i bygdespelet Trollbröllopet som jag har haft en enorm nytta av i min fortsatta teaterbana.”

Sofia Rågenklint, programledare, moderator m.m.

 

Röstträning för säljare, K3 Nordic AB

”För säljaren är rösten avgörande. Agneta har på ett proffsigt och kul sätt gett oss verktyg att använda rösten skonsamt och effektivt. Nu vet vi att rösten påverkas av hur vi står, sitter och andas men också hur vi kan variera den för att kunden ska förstå, känna förtroende och vilja lyssna. En utbildning som gett aha-upplevelser, goda skratt och nyttiga insikter. Agneta skapar en trygghet där man vågar utmana sig själv.”

Peter Carlbark, platschef K3 2009-2011

Ett axplock av citat:

”Det här var så häftigt! Du inspirerar mig och jag vill bara lära mig mer och mer.!

”Tack Agneta, för ditt fantastiska tålamod, härliga humor och humör och individuella bemötande”

”En fantastisk föreläsning av en smittande och medryckande föreläsare. Jag skulle vilja fördjupa mig ännu mer i detta.”

Uppdragsgivare

Adecco Sweden AB, AdinQ AB, Adleva AB, Assistans Unionen, Avesta kommun, Avonova AB, Borlänge kommun, Eductus, Eric Sahlström Institutet, Eskilstuna kommun, Falu Frigymnasium, Falu kommun, Företagarna Dalarna, Företagshälsan Falun Borlänge, Högskolan Dalarna, Kvinnor i transportpolitiken, Lärarfortbildning, Malungs folkhögskola, MittMedia AB, Musik- och kulturskolor i Södermanland och Västmanland, Musikkonservatoriet Falun, Riksidrottsförbundet, Region Dalarna, Romme Alpin, Rättviks kommun, Seco Tools, SSAB, Shamsen assistans, SISU Idrottsutbildarna,  Sjöviks folkhögskola, Svenska kyrkan, Sveriges lantbruksuniversitet, Sveriges Radio AB, Vansbro kommun, Visit Södra Dalarna, Vårdförbundet.
Samt enskilda kunder som deltar i öppna utbildningar eller får personlig coachning.

Bankhälsan, Carl Larsson-gården, Dalahälsor i samverkan, Dalarnas Akademi, Dalarnas Försäkringsbolag, Eric Sahlström Institutet, Eskilstuna kommun, Falu kommun, Finsam Nedansiljan, Folkkulturcentrum, Folkmusikens Hus, Folkmusikkaféet Allégården, Företagare vid Gamla Brandstationen i Falun, Gnesta kommun, Kompkulmen – projekt m Sundsvall och 14 andra kommuner, Kungliga Musikhögskolan, Lärarfortbildning AB, Lärarförbundet, Malung-Sälens kommun, Malungs Folkhögskola, Musikkonservatoriet Falun,  Mälarhälsor AB,  Näringslivet FalunBorlänge,  PWC, Rättviks kommun, SEB Trygg Liv, Sigtuna kommun, Skogssällskapet, Studenthälsan i Stockholm, Svenska Kyrkan, Sveriges Musik- och Kulturskoleråd SMoK, Sveriges Radio AB, Sveriges Television AB, Tillskärarakademin i Göteborg, Trafikverket, Vårdförbundet, W 7, Örebro kommun samt enskilda elever – privata, från offentlig verksamhet och näringsliv.

ABB, Folkmusikfestivaler i Falun– Umeå – Korrö, Idéforum utbildning / Försäkringskassan, Ingesunds Musikhögskola, K3 Nordic AB, Kumla kommun, Kungliga Musikhögskolan, Ljungby berättarfestival, Mary Kay, Mora kommun, Musik i Dalarna, Musik i Syd, Musik i Sörmland, Nordea, Rågenklint Produktion AB, Sahlgrenska Akademin,  Spiran Kompetensutveckling AB, Säters kommun, Ung i kör, Uppsala Konsert & Kongress, Vansbro kommun,  Öhrlings PWC, Östgötabaletten samt enskilda elever.

Erfarenheten, uppdrag, utbildning, övrigt

Eget företag som logonom, sångerska, regissör 2007 – ff
Lärarfortbildning AB, utbildare 2007 – ff
Trollbröllopet, regissör 1993–2002, 2006 – ff
Malungs Folkhögskola, lärare 1984–1985, 1997, gästlärare – ff
Eric Sahlström Institutet, lärare  2006–08, gästlärare 2009-2015
SMoK,  projektmedarbetare 2000–2003, 2005
Vansbro kommun, projektledare 1998–1999
Vansbro Kulturskola, rektor 1997–2005
Vansbro kommun, bitr. barn- och utbildningschef 1993–1996
Östgötabaletten, musiker 1994–1995
Malung-Sälens & Vansbro kommuner, fritidspedagog 1980–1993
Vansbro kommun, musiklärare 1979–80
Gästlärare vid olika musikutbildningar 1985 – ff
Sångare vid festivaler, invigningar, turnéer & konserter 1975 – ff

Konstnärsnämnden, arbetsgruppen för musik 2012 – ff

Folkmusikens Hus, styrelseledamot 2003 – ff

Röstforum, ordförande 2014 – 2017

Mentor i ALMI´s mentorprogram, Dalarna 2010 – 2015

Manifestpriset, jurymedlem folk/visa 2010 – 2011

Share Music Sweden, styrelseledamot, kassör 2006 – 2010

Sveriges Musik och Kulturskoleråd, SMoK,  styrelseledamot 2002-2004

Rösten och Feldenkraismetoden I 7,5 hp 2012
Logonom 80p 2005–2007
Improvisationsmusik 40p 2004–2005
Skolledarutbildning CLS 2001–2003
Musikpedagogik 60p 1997–1998
Musik i fritid, inlärning och personlig utveckling 20p 1995–1996
Pedagogisk ledning för förskola/fritidshem 20p 1990–1992
Musik, lek och rörelse SMI 1982
Fritidspedagog 80p 1977–1979

SKAP´s Olrogstipendium 2014
Vansbro kommuns kulturpris 2009
Knis Karl Aronssons stipendium 2000